Witam kolegów,
Podobnie jak koledzy postanowiłem zbudować analizator antenowy, niestety problem pojawił się na samym początku i dotyczy samego modułu STM32F746G-DISCO. Zamówiłem ten moduł w Farnell-u, dziś dotarł. Po podaniu zasilania (port CN14 ST-LINK - zworka ustawiona) moduł się włączył prezentując biały, pusty ekran (żadnego programu demo) ST-LINK połączył się z modułem i pozwolił wgrać oprogramowanie. Wgrałem plik .bin analizatora, moduł się zresetował - pojawił się ekran tytułowy analizatora z adnotacją NO SD CARD, więc w zasadzie prawidłowo, bo karty faktycznie nie było.
Przelutowałem zworki na module, podpiąłem płytkę RF, włożyłem sformatowaną kartę SD i uruchomiłem moduł. Pojawił się ekran startowy z informacją, że nie znalazł modułu RF i przydziela mu adres domyślny. Po czym ekran zrobił się czarny i nic więcej się nie zadziało.
Próbowałem wgrać oryginalny software DEMO od ST zgodnie z opisem ze strony:
https://developer.mbed.org/users/JackB/n...-software/
program się wgrał, STM się zresetował pojawiło się logo producenta, a następnie ekran startowy programu DEMO, ale kolory i rozdzielczość były nieco zaburzone, a program w żaden sposób nie reagował.
Czy któryś z kolegów miał może podobne problemy i może podpowiedzieć jakieś rozwiązanie? Czy może moduł jest uszkodzony (oby nie bo w związku z lutowaniem zworek może być słabo z gwarancją)?