24-06-2022, 9:31
Witku, dziękuję za kolejne dobre słowo.
Postępy, według mnie, były by gdyby sprzęt był już w obudowie i odstawiony do eksploatacji.
Narazie to są kroczki, ale ważne - są.
Ja mam takie cuś: VCXO
Jak napisałem - ma narowy, jakkolwiek nie zrzucam winy na niego bezpośrednio.
Wcześniej nie zauważyłem na przykład, że w danych systemowych napięcie zasilania procesora pokazuje ponad 4,2V...
Okazało się, że trzeba było lutownicę w rękę wziąć i poprawić co nieco przy procesorze...
Niby zrobiony przegląd pod mikroskopem, porobione zdjęcia do analizy, przejrzane te zdjęcia... a ścieżka masy nie dolutowana...
Teraz jest dobrze, pokazuje 3,26V...
Na chwilę obecną, po analizie płytki RF-UNIT 20W i przeglądzie tego co zrobione, decyzja konsylium - kontynuujemy RF-UNIT-BIG-RU4PN-rev5.1...
Zaawansowanie dość spore i jakoś szkoda odkładać na bok...
Później - czyli w weekend, wrzucę jakieś fotki ze stanu aktualnego...
Postępy, według mnie, były by gdyby sprzęt był już w obudowie i odstawiony do eksploatacji.
Narazie to są kroczki, ale ważne - są.
Ja mam takie cuś: VCXO
Jak napisałem - ma narowy, jakkolwiek nie zrzucam winy na niego bezpośrednio.
Wcześniej nie zauważyłem na przykład, że w danych systemowych napięcie zasilania procesora pokazuje ponad 4,2V...
Okazało się, że trzeba było lutownicę w rękę wziąć i poprawić co nieco przy procesorze...

Niby zrobiony przegląd pod mikroskopem, porobione zdjęcia do analizy, przejrzane te zdjęcia... a ścieżka masy nie dolutowana...
Teraz jest dobrze, pokazuje 3,26V...
Na chwilę obecną, po analizie płytki RF-UNIT 20W i przeglądzie tego co zrobione, decyzja konsylium - kontynuujemy RF-UNIT-BIG-RU4PN-rev5.1...
Zaawansowanie dość spore i jakoś szkoda odkładać na bok...
Później - czyli w weekend, wrzucę jakieś fotki ze stanu aktualnego...
Nie sztuką jest coś zrobić, sztuką jest zrobić tak, aby nie zepsuć..
Pozdrawiam,
73! Krzysztof SP9XCC
Pozdrawiam,
73! Krzysztof SP9XCC