14-05-2022, 14:18
(14-05-2022, 13:46)SQ4AVS napisał(a): Użycie MSI wymaga jednak podłączenia mikrokontrolera i pisania nie tak prostego softu a zrobienie tego jako przystawki do komputera to jest bardzo proste ale nieporęczne.jasne Rafale, ale hmmm ATmega to też mikrokontroler...
Soft jest gotowy, podałem link - wystarczy się wgłębić i wykorzystać ale to nie na avr. Rozumiem argumenty autora i chęć przejścia tej drogi w celu nabycia doświadczenia, Leszek prosił o pomysły i wytłumaczenie jak się to robi. Jeśli będzie chciał pomocy w wyciągnięciu fragmentów kodu z np. UHSDR do wykonania takiej przystawki to służę pomocą, myślę że takie urządzenie mogłoby być przydatne. O ile dobrze pamiętam sam próbowałeś coś w tym temacie robić prawda?
Cytat:Z innej beczki zwrot noise floor może jakiś inne tłumaczenie niż podłoga szumowa, nie jestem purystą ale ono mnie dobija.oj tak się po prostu przyjęło "między kolegami", nikt nas nie wyprowadził z błędu aż do teraz - postanowienie poprawy
Propozycja podstawa poziomów szumów, dla mnie już nawet lepiej poziom szumów może ktoś ma lepszy pomysł.

73 Sławek