(31-01-2021, 10:55)SQ8MVY napisał(a): Witam,
Leszku, zanim zabierzesz się za wymianę procka, sprawdź w pierwszej kolejności, czy masz na nim zasilanie - 3.3V, czy pracuje generator 16MHz oraz czy linia RESET procka nie jest ściągnięta do masy ( zwarta ). Jeżeli procek nie jest mocno ciepły, można, tak jak podpowiada Sławek, podpiąć programator i sprawdzić, czy jest z nim komunikacja. Jak zostanie w programie rozpoznany, to zaprogramuj go poprawnym wsadem.
Jeżeli procek będzie martwy, po jego wymianie wymień również kodnestatory na linii VCAP1 i VCAP2 procka.
Witaj Pawełku.
Procesor był jednak do wymiany. Przebity stabilizatorek 3.3V./było na wyjściu ponad 5.3V/. Kondensatorki w/g Twoich zaleceń oczywiście wymieniłem.Jumper P-6 zwierałem.
Bootloader wgrał się bez żadnych problemów, soft również też. Teraz zaczęły się schody z ustawieniami. Zajęcie na kilka wieczorów.
Bardzo Ci jestem wdzięczny za okazaną pomoc.
Pozdrawiam serdecznie -- dużo dobrych pomysłów, a przede wszystkim dużo zdrowia.
Leszek sp9spv
Witaj Sławku.
Procesor musiałem wymienić / przebity stabilizator 3,3V / było na nim ponad 5,3V. Procesor bardzo się grzał. Już jest ok. Bootloader wgrałem, soft też bez problemów. Teraz parę wieczorów z ustawieniami - jest tego dużo.
Sławki, dzięki wielkie za okazałą mi pomoc. Nie wiem jak Ci się odwdzięczyć.
Pozdrawiam serdecznie, życzę dużo wspaniałych pomysłów a przede wszystkim zdrowia.
73 Leszek