Stało się .... Frycz obdarował mnie tym ustrojstwem - i mam do niego zastosowanie - będzie dopałka do RBM .... ale lampka sterująca to jest dla mnie no-name - nieopisana. Zamieszczam fotki w celach pomocy przy identyfikacji.
Lampa końcowa to GI30, ale Frycz podesłał jeszcze coś co przypomina GU 29 ... również nieopisana, za to z piękną złotą podstawką.
Mam jeszcze wolną cewkę antenową od RBM i szukam pomysłu jak ją wykorzystać aby zrobić PA do tego TRXa lampowego z ABC Krótkofalowca Słomczyńskiego... może na QQ
6P15P widzę że jest do dostania ... Rozrysuje ten PA gdy będzie deszcz.
Tegoroczny Burzenin jest lampowy - więc będzie się działo. Rysiu 100 W CW z GI30 !? ... damy radę ? :-)
Zasilacz daje 330 V anodowego ...
Lampa końcowa to GI30, ale Frycz podesłał jeszcze coś co przypomina GU 29 ... również nieopisana, za to z piękną złotą podstawką.
Mam jeszcze wolną cewkę antenową od RBM i szukam pomysłu jak ją wykorzystać aby zrobić PA do tego TRXa lampowego z ABC Krótkofalowca Słomczyńskiego... może na QQ
6P15P widzę że jest do dostania ... Rozrysuje ten PA gdy będzie deszcz.
Tegoroczny Burzenin jest lampowy - więc będzie się działo. Rysiu 100 W CW z GI30 !? ... damy radę ? :-)
Zasilacz daje 330 V anodowego ...
73 JERZY SQ9RFC