A więc jest tak: otwieram terminal, zaznaczyłem prędkość 57600 bps, dalej zaznaczyłem plik hex , kliknąłem połącz i dalej nie wiem co zrobić..Czy mam otworzyć program NWT500 na pulpicie? Na terminalu niczego nie mogę wpisać i domyslam się, że jest on chyba nie aktywny. Jak włączyłem przed chwilą program NWT 500, to automatycznie terminal się rozłączył z informacją, że nie mogę użyć tego portu (1) . Ja wykorzystuję port 1 do komunikacji NWT500 z komputerem. Jakie następne kroki są konieczne? Jakaś zamiana portów?
O`k. Znalazłem tabelkę do wpisywania poleceń ale terminal mi raportuje "error", i że nie można otworzyć tego portu nr.1 ... Jak to poustawiać? Czy jeśli port nr1 ustawiony jest "menedżeże" i tak samo w NWT500, to w terminalu też musi być ten sam port? Nigdy tym się nie zajmowałem, a pewnie dla Was jest to banalna sprawa..Niestety jestem z pokolenia analogowego
.
O`k. Znalazłem tabelkę do wpisywania poleceń ale terminal mi raportuje "error", i że nie można otworzyć tego portu nr.1 ... Jak to poustawiać? Czy jeśli port nr1 ustawiony jest "menedżeże" i tak samo w NWT500, to w terminalu też musi być ten sam port? Nigdy tym się nie zajmowałem, a pewnie dla Was jest to banalna sprawa..Niestety jestem z pokolenia analogowego
.