Dziękuję Kolegom za podpowiedź.
W międzyczasie sam doszedłem do tej funkcji ustawienia prędkości przepływu danych ale w dalszym ciągu nie mam pojęcia w jakiej zakładce należy wpisać pozostałe komendy, które dostałem od BG7TBL Szkoda mi tego analizatora, bo z jednej strony dobrze jest wykonany i ładnie rysuje lecz brak działających tłumików trochę mnie deprymuje.. Może da się z tym coś zrobić?
Jerzy
Dziękuję za radę. Co do komend, to właśnie raz jest ona taka z literą "O", a drugim razem z zerem "0". Ja się nie pomyliłem. Sam zwróciłem uwagę na tę różnicę. Pozdrawiam
To straszne...
.Czy mógłbym prosić o podpowiedź gdzie wpisać te podane mi komendy komendy? Nigdy tego nie robiłem. Czy chodzi o tę dużą ramkę? A jak zatwierdzić tę komendę? Wcisnąć "enter"?
Jerzy
W międzyczasie sam doszedłem do tej funkcji ustawienia prędkości przepływu danych ale w dalszym ciągu nie mam pojęcia w jakiej zakładce należy wpisać pozostałe komendy, które dostałem od BG7TBL Szkoda mi tego analizatora, bo z jednej strony dobrze jest wykonany i ładnie rysuje lecz brak działających tłumików trochę mnie deprymuje.. Może da się z tym coś zrobić?
Jerzy
(21-02-2017, 21:01)SP9RQA napisał(a): Zainstaluj sobie jakiś terminal.
Ja używam tego:
https://sites.google.com/site/terminalbpp/
Tam sobie ustawisz parametry transmisji wg tego co masz podane, a następnie w tym wierszu na dole obok którego jest przycisk Send napiszesz to co masz wysłać w miejsce 0x wpisując znak $.
Tylko, że to co wkleiłeś to raz jest OX, a raz 0X, więc nie wiem czy to nie pomyłka.
Samo 0X też jest podejrzane.
Dziękuję za radę. Co do komend, to właśnie raz jest ona taka z literą "O", a drugim razem z zerem "0". Ja się nie pomyliłem. Sam zwróciłem uwagę na tę różnicę. Pozdrawiam
To straszne...
.Czy mógłbym prosić o podpowiedź gdzie wpisać te podane mi komendy komendy? Nigdy tego nie robiłem. Czy chodzi o tę dużą ramkę? A jak zatwierdzić tę komendę? Wcisnąć "enter"?Jerzy