Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator NA200
Odnosnie tych rezystorow to chodzi mi bardziej o rozmiar obudowy, mimo wszystko jest wieksza powierzchnia odprowadzajaca cieplo. Mialem wczoraj zrobic pomiar temperatury, ale bylem juz zmeczony. Jednak palca na nich dlugo nie utrzymam. Natomiast na stanie mam z SMD glownie elementy 805 i 603 (bo takie najczesciej uzywam w projektach) wiec obawiam sie ze one dlugo nie wytrzymaja przy takim pradzie.

Jak zbierze mi sie cos wiecej do zamowienia to zamowie jakies w wiekszych obudowach i zobaczymy jak wplynie to na harmoniczne.

Odnosnie NWT to dzieku za uwagi sa na prawde bardzo cenne. Akurat tak sie zlozylo ze chcialem sobie przekompilowac WinNWT5 pod Mac OS X (niestety na razie mecze sie na niemieckiej wersji 4.11.07 przygotowanej przez W6ZBA) i tutaj rozmawialem z UB3TAF o udostepnieniu zrodel...

W sumie wyszlo na to ze niedlugo bedzie projekt umieszczony w jakims repozytorium i bierzemy sie za jego dalszy rozwoj. Bedzie mozna uwzglednic aby dodac algortm robiacy to z automatu. Tak samo troche mysle nad napisaniem programu dla PIC-a aby byla mozliwosc modyfikacji - w tym dodania np. kolejnej sondy na wolne wejscie przetwornika.

Tomek - SP6VGX (SWL: SP-0316-JG)
QTH: Warszawa, LOKATOR: KO02NG
http://www.sp6vgx.pl/
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Analizator NA200 - przez SP5FCS - 20-03-2014, 19:40

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości