Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atlantis regen
(08-09-2015, 9:10)SP5BMP napisał(a): Kol. Adrianie pytasz na Forum o proste podstawowe rzeczy w elektronice bo nie masz wiedzy. Jak zmontujesz prosty układ i od włączenia będzie działał to czego się nauczysz? A jeśli będziesz uruchamiał, okażesz dużo cierpliwości jak napisał kol. Henryk to będą efekty w postaci zdobytej wiedzy.

Cały czas się dokształcam. Trudności sprawiają mi obwody LC, a trochę wiedzy o elektronice posiadam. Nie umiem jedynie przestrajać odbiorników na inne pasma, dlatego pytania o tym wciąż zadaję. W knigach, które posiadam nic nie ma na ten temat. Cicho sza.......

Aha. Mam fajne e-booki po angielsku na ten temat, ale żadne wydawnictwo nie zajmuje się taką literaturą i nie chce ich przetłumaczyć na polskij jazyk.

Np. Autor : Pat Hawker, G3VA pt.,, Amateur Radio Techniques" z 1991 roku. Jeśli ktoś chce to mogę wrzucić na swój Google Drive do poczytania........

I jeszcze jedna dostępna w sieci : A Guide to Amateur Radio - RSGB, 12th edition, 1966 - http://www.g4dmp.co.uk/agtar.pdf

Aż żal mi, że nie znam biegle angielskiego. Undecided
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Atlantis regen - przez SQ8NZD - 01-09-2015, 6:05

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości