Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arduino
Drogi Rysio.Nie ukrywam,że bardzo się ucieszyłem Twoim opracowaniem. Taka pełna dokumentacja to prawdziwy skarb.Jest tylko pewien problem.Nie chce się zweryfikować.Gdybym miał jakąś inną dokumentację z 1602 to bym porównał i może wyłapał błąd.Mam dokumentacjię drugą (synteza YWD) ale sterowanie lcd jest przez i2c.Inne zapisy przy mojej wiedzy (marnej) nie rozwiążą tego problemu.

LiquidCrystal lcd(13, 12, 11, 10, 9, 8); // Wlasna implementacja pinow dla wyswietlacza LCD

23 linijka podaje error.
Coś tu chyba brakuje, bo jest tych błędów kilkanaście i wszystkie się odwołują do lcd.
Pozdrawiam
Witam Maćku. Wykasowałem wpisy o led i program działa tak jak działał.dopinam plik obciętego programu.Jak będziesz miał czas i ochotę to zobacz może jeszcze coś można wyciąć.Chcę skrócić kroki na dwa stany 10Hz i 1000Hz.A na koniec Wyrzucić i2c.
Zostanie najprostszy generator dds.Może wtedy uda mi się jakoś ogarnąć jak zacząć pisanie programu.Mam już takie spostrzeżenia:1.biblioteki, 2. przyporządkowanie pinów modułom, 3. na razie jeszcze nie wiem.
Dlatego jak najmniej modułów ale pełny generator + s-metr.
Myślę,że w czasie prób skopałem pin4 albo pin5.Muszę to jakoś sprawdzić dlaczego częstotliwość idzie tylko do góry.oba piny są podparte przez 10k do +5V.Zdaję się,że przy łączeniu podałem +5V nie z tej strony rezystora.Tyle na dziś . Pozdrawiam

Załączone pliki
.ino   ywd_lcd.ino (Rozmiar: 5.42 KB / Pobrań: 1,001)
Andrzej
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Arduino - przez SQ9MDD - 30-06-2013, 13:28

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości