06-10-2012, 9:12
Dla mnie własnie ta funkcja split i build grup i jej prostota używania jest jedną z wielkich zalet sprinta.Szybkie modyfikowanie "przeszkadzających" padów,zmniejszenie niewykorzystanych w obudowie itp działania są często pomocne .A za pomocą build grup przyklejam opis wartości elementu.Na bialej warstwie robimy txt np 10k małą czcionką,nanieść na rezystor ,objechać wszystko polem ,build grup i już możemy ciągnąć rezystor razem z jego wartością.Jak potrzeba więcej takich 10k rezystorów to tylko "duplicate" i mamy następny 10k.Program genialny w swej prostocie.
A co do ciągnięcia połączeń to przecież wer.5 ciągnie,tzn ciągnie "connections" ,nie ciągnie ścieżek już "zroutowanych"i to jedna z niewielu wad.Wadą jest też brak możliwości usunięcia "connections",a przynajmniej nie wiem jak to zrobić.U mnie dopiero po "zroutowaniu" da się zastosować "delete".
A co do ciągnięcia połączeń to przecież wer.5 ciągnie,tzn ciągnie "connections" ,nie ciągnie ścieżek już "zroutowanych"i to jedna z niewielu wad.Wadą jest też brak możliwości usunięcia "connections",a przynajmniej nie wiem jak to zrobić.U mnie dopiero po "zroutowaniu" da się zastosować "delete".