![]() |
|
Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - Wersja do druku +- Forum HomeMade TEST (https://hm-test.labus.life) +-- Dział: Urządzenia nadawczo odbiorcze KF (https://hm-test.labus.life/forumdisplay.php?fid=10) +--- Dział: Syntezy częstotliwości i moduły DSP (https://hm-test.labus.life/forumdisplay.php?fid=51) +--- Wątek: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO (/showthread.php?tid=1406) |
RE: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - SQ8MVY - 10-01-2019 Witam, W załączniku pełny projekt, z wymaganymi bibliotekami. Już się kompiluje bez warningów ( arduino 1.8.8) - poprawione biblioteki oraz sketch Artura SP7EZG. Na starszych wersjach arduino, również powinno obyć się bez warningów. Kompiluje się na czystym środowisku, bez potrzeby szukania i instalowania dodatkowych bibliotek. Czy działa po kompilacji - nie mam na czym sprawdzić, więc prosił bym o informację zwrotną. Kolego 2016. A wystarczyło przeczytać moje ostatnie posty. Dokładnie o tym błędzie wspominałem, oraz jak sobie z nim poradzić.
zlomek_v_1_0_16_pasma_11.zip (Rozmiar: 26.68 KB / Pobrań: 1,044)
RE: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - 2016 - 10-01-2019 Thank you! Everything works! Thank you! Scheme concept synthesizer fully publish if it is easy. RE: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - SP7EZG - 05-03-2019 Koledzy, czy ktoś dysponuje mozaiką ścieżek do Złomka pod AD9850? RE: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - 2016 - 09-03-2019 Correct lcd nokia 5110. LCD5110 myGLCD ( 7,6,5,2,4) Error (2,4,5,6,7)? RE: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - SQ8MVY - 09-03-2019 Witaj, Jaki Error, nie rozumiem. Parametry przekazywane są takie: Kod: LCD5110::LCD5110(int SCK, int MOSI, int DC, int RST, int CS)Kompilacja przebiega bezbłędnie. RE: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - 2016 - 09-03-2019 How to add to the sketch preservation in EEPROM? Frequency, PCh, step. RE: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - SQ6SEE - 06-04-2020 Probował ktoś tej syntezy z LCD z Nokii 3410? On ma wieksza rozdzielczosc 96x65 pikseli i po wgraniu z sterownikiem 3310 obraz jest przesuniety i rozjechany. RE: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - SQ8MVY - 06-04-2020 Możesz wrzucić jakąś fotkę, jak to wygląda ? Jeżeli LCD jest na tym samym lub kompatybilnym kontrolerze, to należy zmienić zakres max współrzędnych w bibliotece. Biblioteka nie jest napisana na tyle uniwersalnie, aby było to proste. Na wstępie należy zmienić miejsca, gdzie są sprawdzane współrzędne. Postaram się to zmodyfikować, ale muszę zobaczyć, jak to wygląda u Ciebie na większej rozdzielczości. RE: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - SQ6SEE - 06-04-2020 Probowalem zmieniac wartosci odppwiedzialne za rozdzielczosc ale nic mi nie wychodzilo, troche cienki jestem w programowaniu. Tak to wyglada:
RE: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - SQ8MVY - 06-04-2020 Dla testów zamieszczam zmodyfikowaną bibliotekę. Podmień pliki w projekcie oraz zmień rozdzielczość LCD w pliku LCD5110_Graph.h ( definicje MAX_X oraz MAX_Y) Zmiany nie testowane, więc może nie działać poprawnie.
LCD5110_Graph_zmodyfikowany.zip (Rozmiar: 5.35 KB / Pobrań: 760)
|